Spécialités Sétoises

Coordonnées

RESTAURANT LA CALANQUE

17 Bis Quai Gén Durand

34200 SÈTE

France

09 70 35 25 09

Rappel Gratuit

Un conseiller vous rappelle gratuitement pour répondre à vos questions.

English Menu

Hot and cold starters

Le bloc de foie gras sur toast18,00 €
Delicatessen dish green salad,dry ham,rosette, Cooked ham,country paté16,00 €

Tapas plate

(marinated anchovies,fish hotpot in Aurore sauce,octopus pistade, small Pastry containing octopus and squid In sauce)

14,00 €
Marinated anchovies11,00 €
Fish hotpot in aurore sauce10,00 €
Fish soup9,90 €
Deep fry smelt (small fish)9,00 €
Browned mussels (15 pieces)11,00 €
Small pastry containing octopus and squid in sauce6,90 €

 

Salads

Roquefort salad10,90 €
Hot goat cheese salad14,40 €
Octopus pistade (mixed salad,pistade octopus)14,50 €

Gourmet salad

(mixed salad,dried duckbreast,
Portion of duck foie gras)

17,50 €

La salade Niçoise

 (green salad,sting beans,patatoes,anchovy,tuna,eggs)

13,00 €

La salade océane 

(green salad,smoked salmon,flaked crab,prawns,aioli)

12,00 €
Veg salad9,90 €

 

Calanque spécialites

…home made…

Pan fry seafood platter (scallops,pink prawns,gambas,
Mussels flambéed whit cognac)
22,90 €
Cuttlefish in rust sauce setoise style13,00 €
Stuffed mussels setoise style15,50 €
Stuffed squid sétoise style15,50 €
Monkfish in bourride17,90 €
Three meat macaroni pastas16,00 €
A rich bull stew with wine, vegetables and herbs15,00 €
Seafoods macaroni pasta(monkfish,mussel,prawn,gambas)22,90 €

 

Fish dishes

Le loup ou la daurade royale grillée15,50 €
La sole meunière ou grillée24,00 €
Grilled tuna steak15,50 €
Grilled salmon18,00 €
Grilled turbot23,00 €
Grilled cuttlefish17,00 €
Grilled sardines and red snapper12,00 €

Grilled fish dishes (for 2 pers.)

(grilled sole,sea bass,sea bream,red snapper,
Sardines and cuttlefish)

 48,00 €

 

Notre Bouillabaisse Royale 

Seafood soup flavoured with saffron

1kg of fish per person(redmullet,gunard, conger, weever,  rock fish,jhon dory,Crab,croutons,rouiiille sauce,fish soup)

28,00 €

 

Shellfish

Twelve bouzigues oysters15,50 €
Plater of welks garlic mayonaise9,50 €
Whole lobster (aioli)23,50 €
The shrimp bouquet14,00 €

 

Our shellfish platers

L'assiette de Thau  (for 1 pers)

(10 oysters,10 mussels,10 welks)

23,50 €

La barque sétoise (for 1 pers.) 

(1 lobster,8 oysters,8 mussels,8 welks,6 prawns, 2 giant shrimps)

34,00 €

Le spécial Calanquais (for 2 pers) 

(16 oysters,16 mussels,16 welks,1 lobster, 8 giantshrimps,10 prawns)

61,00 €

 

Meats

Grilled duck breast21,00 €
Grilled sirloin steak (± 250gr) (origin France)18,00 €
Beef filet cep sauce (± 200gr) (origin France)23,00 €
Choice of sauce (roquefort, green pepper, porcini mushrooms)2,00 €

 

La Carte des Desserts

L'assiette de fromage au choix 

(chèvres marinés aux herbes ou pélardons au miel ou roquefort)

6,50 €
La tarte aux pommes maison et sa boule de glace6,50 €
La crème caramel maison6,00 €
La salade de fruits maison8,00 €
Le tiramisu maison8,50 €
La tarte tatin8,50 €
Les profiterolles au chocolat8,50 €
Le moelleux chocolat, crème anglaise8,50 €
Le baba au rhum maison et son verre de rhum9,00 €
Le suprême caramel et poire aux éclats de noisettes7,00 €
Le café gourmand8,50 €
Le fraisier et son coulis de fruits rouges8,00 €

 

Ice creams

Fun Gourmet

Dame Blanche8,50 €
Café ou Chocolat Liégeois8,50 €

Tutti frutti 

(1 boule sorbet citron vert, 1 boule sorbet framboise,
1 boule sorbet poire, salade de fruits frais, chantilly)

9,00 €

Luigi 

(2 boules sorbet orange, 1 boule sorbet citron vert,
liqueur Mandarine impériale, chantilly)

9,00 €

 

Plaisirs Alcoolisés

Le Colonel (3 boules sorbet citron vert, Vodka)9,50 €
La Coupe William's (3 boules sorbet poire, alcool de poire)9,50 €
La Coupe Frontignanaise (3 boules sorbet muscat, Muscat de Frontignan)9,50 €

Glaces ou Sorbets

2 boules chantilly                                  5,00 €

 

3 boules chantilly                                          6,00 €

Nos Parfums

Glaces : fraise, vanille, chocolat, rhum-raisin, caramel, café, pistache

Sorbets : muscat, citron vert, cassis, poire, passion, framboise, orange, abricot

Childrens menu ( under 12 years old) 9,00 €

Choice of dishes 

  • Doughnut squid
  • L’hamburger kid
  • Chicken nuggets and chips
  • Grilled salmon
  • Marinated mussels and chips

Dessert selection from

  • A vegetable of the day accompany our dishes
  • Ice cream
  • Home made crème caramel
  • Home made apple pie

Menu Sétois 16 €

Servi de 11h30 à 13h et de 18h à 19h30

First course choice

  • Tielle setoise
  • (small pastries containing octopus and squid in sauce)
  • Selection of thau shellfish (4 oysters,4 mussels,2 welks,1 prawn)
  • Fish soup
  • Deep fried smelt (small fish)
  • Roquefort salad
  • L’assiétte de charcuterie
  • (mixed salad,dried ham,cooked ham,rosette,country paté)

Second course choice

  • Cuttlefish in roille sauce
  • Stuffed mussels
  • Marinated mussels, french fries
  • Grilled sardines and red snapper
  • Grilled salmon
  • La gardianne de taureau - a rich bull stew whith wine, vegetables and her
  • A vegetable of the day
  • accompany your main course

Marinated goast cheese or choice of dessert

  • Marinated Goat Cheese
  • Home made crème caramel
  • Home made apple pie
  • Fresh fruit salad
  • Stamberry cake
  • 2 scoops ice cream glace
  • (supp. chantilly 1€)

The calanquais menu 21€

First course choice

  • 6 bouzigues oysters
  • Mussels au gratin
  • Fish soup
  • Fish hotpot in aurore sauce
  • Hot goast cheese salad
  • L’assiette de tapas

Second course choice

  • Grilled sea bream
  • Monkfish in bourride
  • Grilled tuna steak
  • Stuffed squid
  • Grilledgambas and cuttlefish
  • Grilled sirloin steak
  • (origine France)
  • Vegetable of the day whith your main dish

Choice of desserts

  • Pélardon honey
  • Caramel supreme and pear whit hazelnut
  • Home made apple pie
  • Fresh fruit salad
  • 2 scoops ice cream
  • (supp. chantilly 1€)

The chief menu 33€

First course choice

  • Portion of duck poie gras on toast
  • Seleection of thau shellfish (6 oysters,6 mussels,4 welks,2 prawns)
  • Octopus in pistade dressing
  • Smoked salmon and blini
  • Prawns and gambas (aïoli)

Second course choice

  • Grilled cuttlefish
  • Grilled portion of sea bass
  • Grilled turbot
  • sauce à l’oseille
  • Seafoods macaroni pasta (monkfish,mussel,prawn,gambas)
  • Grilled duck breast
  • Beef filet cep sauce
  • A vegetable of the day
  • accompany your main course

Choice of dessert

  • Pelardon and hooney
  • Rum baba (rum cake)
  • Frontignanaise bowl (sundae)
  • Hot chocolat cake
  • Stramberry cake
  • Hot tatin cake